Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne zajączki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wielkanocne zajączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-zajaczki11-2.jpg)
![Krok 2 - Wielkanocne zajączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-zajaczki12-2.jpg)
Większe będą jako tułów, mniejsze jako głowa. Wyrobić dwa razy tyle co mniejszych kulek pasków, coś na kształt uszu. Roztrzepanym białkiem zlepiać mniejsze z większymi kulkami, na mniejsze nakładać "uszy".
Wszystko przełożyć na natłuszczoną formę i namoczyć roztrzepanym białkiem.
Całość piec w piekarniku na złoty kolor w 180 st. (mniej więcej 20 minut).
![Krok 3 - Wielkanocne zajączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-zajaczki13-2.jpg)
Osobiście pokusiłam się piekąc je drugi raz o dodatek, w postaci białego serka lub tuńczyka z puszki, które umieściłam przed pieczeniem w większej kulce, która odgrywała tułów.
![Krok 4 - Wielkanocne zajączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-zajaczki14-2.jpg)