Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny tort jogurtowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wielkanocny tort jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-tort-jogurtowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Wielkanocny tort jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-tort-jogurtowy3-2.jpg)
Potrzebujemy 1 jogurt brzoskwiniowy a drugi truskawkowy/jagodowy/wiśniowy.
![Krok 3 - Wielkanocny tort jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-tort-jogurtowy2-2.jpg)
Odstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na dzień.
![Krok 4 - Wielkanocny tort jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-tort-jogurtowy0-2.jpg)
jajko | 8 sztuk |
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier kryształ | 200 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet | 1 łyżka |
dżem owocowy | 1 słoiczek |
brzoskwinie | 1 puszka |
truskawki świeże | 200 gram |
smietana kremowa | 330 gram |
sok z cytryny | 2 łyżki |
mleko | 450 ml |
jogurt | 500 ml |
jogurt naturalny | 500 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
cukier kryształ | 3 łyżki |
wiórki kokosowe | 50 gram |
czekolada | 100 gram |
masło | 200 gram |
herbata | 250 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: