Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszcz z uszkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wigilijny barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-barszcz-z-uszkami4-2.jpg)
![Krok 2 - Wigilijny barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-barszcz-z-uszkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Wigilijny barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-barszcz-z-uszkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Wigilijny barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-barszcz-z-uszkami1-2.jpg)
Barszcz | |
wywar z warzyw | 3 l |
buraki czerwone | 10 szt |
marchew | 1 szt |
pietruszka zielona | |
sól | |
pieprz | |
ziele angielskie | kilka ziarenek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
uszka | |
mąka pszenna | 1 szklanka |
sól | |
masło | 1 łyżeczka |
grzyby suszone | 2 szklanki |
kapusta kiszona | 100-150 g |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
pieprz | |
sól | |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | |
woda | 1/2 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: