Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny łosoś norweski
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski1-2.jpg)
![Krok 2 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski2-2.jpg)
![Krok 3 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski3-2.jpg)
![Krok 4 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski4-2.jpg)
![Krok 5 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski5-2.jpg)
![Krok 6 - Wigilijny łosoś norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-losos-norweski0-2.jpg)
Wigilijny łosoś norweski to alternatywa dla karpia, za którego smakiem i zapachem nie przepadają wszyscy goście świątecznej wieczerzy. Przepis jest zbliżony do tradycyjnych kotletów, dlatego każdy powinien poradzić sobie z jego przygotowaniem.
łosoś filet | 1 kg |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 0,5 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
sok z cytryny | 0,1 litra |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | |
sól | |
pieprz | |
przyprawa uniwersalna | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: