Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotny piernik powidłowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wilgotny piernik powidłowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wilgotny-piernik-powidlowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Wilgotny piernik powidłowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wilgotny-piernik-powidlowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Wilgotny piernik powidłowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wilgotny-piernik-powidlowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Wilgotny piernik powidłowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wilgotny-piernik-powidlowy4-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
margaryna | 0,5 |
mleko | 1 szklanka |
jajko | 2 |
kakao | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1/3 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 |
powidła śliwkowe | 200 ml |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 50 gram |
orzechy włoskie | 150 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: