Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajka faszerowane
Kroki postępowania
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół, wyjąć żółtka.
![Krok 1 - Wiosenne jajka faszerowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenne-jajka-faszerowane1-2.jpg)
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kosteczkę.
![Krok 2 - Wiosenne jajka faszerowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenne-jajka-faszerowane2-2.jpg)
W głębokim talerzu utrzeć żółtka z mascarpone i jogurtem.
![Krok 3 - Wiosenne jajka faszerowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenne-jajka-faszerowane3-2.jpg)
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać razem z rzodkiewką do masy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
![Krok 4 - Wiosenne jajka faszerowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenne-jajka-faszerowane4-2.jpg)
Połówki białek napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na talerzu lub półmisku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać, posypać jajka po wierzchu (można użyć koperku).
![Krok 5 - Wiosenne jajka faszerowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenne-jajka-faszerowane5-2.jpg)