Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie bułeczki z farszem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem1-2.jpg)
![Krok 2 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem2-2.jpg)
![Krok 3 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem3-2.jpg)
Mozzarellę zetrzeć na dużych oczkach i dodać do warzyw, wymieszać.
![Krok 4 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem4-2.jpg)
Zaczyn: zmieszać w rondelku wodę z mąką i postawić na małym ogniu, gotować aż zgęstnieje. Przestudzić. Rozczyn: w ciepłej wodzie (170ml) rozpuścić drożdże i cukier, wlać do zaczynu i wymieszać.
![Krok 5 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem5-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę i sól, dodać oliwę i zaczyn z rozczynem. Zagnieść jednolite ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Następnie ciasto wyjąć, krótko wyrobić i podzielić na 10 części. Każdą z nich rozpłaszczyć, nałożyć pełną łyżkę farszu, zlepić, uformować bułeczkę.
![Krok 6 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem6-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Podawać ciepłe lub wystudzić na kratce
![Krok 7 - Włoskie bułeczki z farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloskie-buleczki-z-farszem7-2.jpg)