Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z imbirem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wołowina z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowina-z-imbirem4-2.jpg)
![Krok 2 - Wołowina z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowina-z-imbirem5-2.jpg)
![Krok 3 - Wołowina z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowina-z-imbirem6-2.jpg)
![Krok 4 - Wołowina z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowina-z-imbirem7-2.jpg)
![Krok 5 - Wołowina z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowina-z-imbirem8-2.jpg)
polędwica wołowa | 1/2 kg (opcjonalnie rostbef wołowy) |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 2 szt. |
cebula biała | 2 szt. |
marchewki | 3 szt. |
cukinia | 1 szt. |
papryka czerwona | 1 szt. |
bulion mięsny | 100 ml |
olej sezamowy | 2 łyżki |
ryż basmati | 2 torebki |
sambal oelek | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
ziarna sezamu | 3 łyżki |
kolendra | kilka gałązek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: