Przepis i sposób przygotowania na: WYBUCHOWY DESEREK
Kroki postępowania
Kawę rozpuszczalną zalać wrzątkiem (250ml), dodać żelatynę, cukier i likier kawowy. Dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Zimną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki.
![Krok 1 - WYBUCHOWY DESEREK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowy-deserek1-2.jpg)
Żółtka ubić z cukrem pudrem na parze i dodać masło, wyrobić na jednolitą masę i podzielić na dwie części. Do jednej z części dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę a do drugiej czekoladę deserową. Śmietanę ubić, podzielić na dwie części a następnie dodać do każdej z mas czekoladowych.
![Krok 2 - WYBUCHOWY DESEREK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowy-deserek2-2.jpg)
![Krok 3 - WYBUCHOWY DESEREK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowy-deserek3-2.jpg)
![Krok 4 - WYBUCHOWY DESEREK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowy-deserek4-2.jpg)