Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne babeczki "kwiaty"
Kroki postępowania
Do przesianej mąki dodajemy wszystkie składniki, mieszamy najpierw łyżką , potem zagniatamy ciasto rękami. Zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na kilkanaście , kilkadziesiąt minut.
![Krok 1 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty1-2.jpg)
Oliwki odsączamy z zalewy.
![Krok 2 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty2-2.jpg)
Wyjęte ciasto wałkujemy dość cienko ( poniżej 1/2 cm.), mocno podsypując mąką.
Wykrawamy koła 12 cm ( średnica foremki 6,5 cm.)
Foremki napełniamy wyciętym ciastem tworząc lekkie fale , dno nakłuwamy widelcem.
![Krok 3 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty3-2.jpg)
Do gęstej kwaśnej śmietany dodajemy jajko , pieprz i dokładnie roztrzepujemy .
Po bokach ciasta rozkładamy ser brie, zalewamy 1 łyżką sosu.
![Krok 4 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty4-2.jpg)
![Krok 5 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty5-2.jpg)
![Krok 6 - Wytrawne babeczki "kwiaty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-babeczki-kwiaty6-2.jpg)