Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawny placek
Kroki postępowania
Do miski wrzucić jogurt i jajka, zmiksować.
![Krok 1 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek1-2.jpg)
Dodać mąkę i przyprawy i ponownie zmiksować.
![Krok 2 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek2-2.jpg)
Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Por oczyścić i posiekać.
![Krok 3 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek3-2.jpg)
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Warzywa wrzucić do ciasta.
![Krok 4 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek4-2.jpg)
![Krok 5 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek5-2.jpg)
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wyrównać.
![Krok 6 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek6-2.jpg)
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec koło 30 minut.
![Krok 7 - Wytrawny placek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawny-placek7-2.jpg)