Przepis i sposób przygotowania na: Zakochane misie
Kroki postępowania
bułkę tartą do wysypania formy
1 usztywniacz do śmietany
kolorowe pisaki spożywcze
serce z czerwonego marcepanu
Przygotowujemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Ciągle miksując, dodajemy po jednym żółtku, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. Wlewamy do prostokątnej formy (o wymiarach około 26-36 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 150-160 stopni, wyciągamy z piekarnika, studzimy (Ciasto możemy także podzielić na dwie części i do jednej dodać kilka kropli np. niebieskiego, a do drugiej czerwonego barwnika spożywczego i upiec w mniejszych blaszkach, ale wtedy czas pieczenia należy odpowiednio skrócić).
![Krok 1 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie2-2.jpg)
![Krok 2 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie1-2.jpg)
![Krok 3 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie3-2.jpg)
![Krok 4 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie4-2.jpg)
![Krok 5 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie6-2.jpg)
![Krok 6 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie5-2.jpg)
![Krok 7 - Zakochane misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakochane-misie0-2.jpg)