Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone tygryski
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy mąkę, mleko w proszku, sól oraz wlewamy olej, pozostała wodę i przygotowany rozczyn. Energicznie zagniatamy ciasto (ok 15 minut). W razie potrzeby można dodać jeszcze odrobine wody.
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części.
![Krok 1 - Zakręcone tygryski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecone-tygryski1-2.jpg)
Do drugiej części ciasta dodajemy kurkumę oraz dyniowy mus. Wyrabiamy do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasta żółte i brązowe w osobnych miseczkach pozostawiamy do wyrośnięcia.
![Krok 2 - Zakręcone tygryski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecone-tygryski2-2.jpg)
![Krok 3 - Zakręcone tygryski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecone-tygryski3-2.jpg)
![Krok 4 - Zakręcone tygryski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecone-tygryski4-2.jpg)
![Krok 5 - Zakręcone tygryski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecone-tygryski5-2.jpg)