Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcony ślimaczek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek1-2.jpg)
![Krok 2 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek2-2.jpg)
![Krok 3 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek3-2.jpg)
![Krok 4 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek4-2.jpg)
![Krok 5 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek5-2.jpg)
![Krok 6 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek6-2.jpg)
![Krok 7 - Zakręcony ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecony-slimaczek7-2.jpg)
drożdże | 25 g |
mleko letnie | 1/4 szkl |
cukier | 1 łyżka |
mąka | 3 łyżki |
mąka | 1/5 kg |
cukier | 3 łyżki |
jajko | 2 szt |
mleko | 200 ml |
śmietana 30% | 50 ml |
masło/margaryna | 60 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
budynie śmietnkowe | 1 szt |
rodzynki | 1 garść |
żurawina suszona | 1 garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: