Przepis i sposób przygotowania na: ZALEWANY PIROG Z CEBULĄ, JAJKIEM, DWOMA SERAMI I LUBCZYKIEM
Kroki postępowania
Jajka kroimy w dużą kostkę, tak samo serek topiony.
Ser żółty ścieramy na tarce.
Składniki na ciasto miksujemy.
![Krok 1 - ZALEWANY PIROG Z CEBULĄ, JAJKIEM, DWOMA SERAMI I LUBCZYKIEM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zalewany-pirog-z-cebula-jajkiem-dwoma-serami-i-lubczykiem2-2.jpg)
Formę kwadratową smarujemy masłem, posypujemy mąką. Wykładamy 2/3 ciasta, posypujemy je cukrem. Wykładamy farsz (cebula+szczypiorek). Posypujemy jajkiem, serkiem i startym serem. Oprószamy lubczykiem. Polewamy resztą ciasta (warto dodać do niego ciut mleka by było rzadsze).
Pieczemy około 35 min.
![Krok 2 - ZALEWANY PIROG Z CEBULĄ, JAJKIEM, DWOMA SERAMI I LUBCZYKIEM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zalewany-pirog-z-cebula-jajkiem-dwoma-serami-i-lubczykiem1-2.jpg)
Możemy jako farszu użyć i mięsa, np pozostałego z obiadu albo podsmażonej kiełbaski.
![Krok 3 - ZALEWANY PIROG Z CEBULĄ, JAJKIEM, DWOMA SERAMI I LUBCZYKIEM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zalewany-pirog-z-cebula-jajkiem-dwoma-serami-i-lubczykiem0-2.jpg)