Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI
Zapiekana owsianka to bardzo prosty przepis na pyszne śniadanie na ciepło (zaraz po upieczeniu) lub na zimno (kiedy tylko się ostudzi). Owsianka przygotowana w taki właśnie sposób sprawdza się również jako deser, który spokojnie możecie zestawić z popołudniową kawą lub zaserwować jako śniadanie na słodko. Sposób jej przygotowania jest bardzo podobny jak w przypadku klasycznej owsianki, jednak w tym przepisie uwzględniony został dodatek jajka, jako spoiwa owsianki po jej upieczeniu. Dodatkową czynnością jest tutaj zapieczenie gotowej masy, a nie jej gotowanie.
Zapiekana owsianka przepis:
Kroki postępowania
![Krok 1 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-owsianka-z-czekolada-i-malinami1-2.jpg)
![Krok 2 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-owsianka-z-czekolada-i-malinami2-2.jpg)
![Krok 3 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-owsianka-z-czekolada-i-malinami3-2.jpg)