Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka batatowa z pomidorami i bazylią
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Obrane bataty oraz cebulę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 3 jajka, 2 ząbki czosnku i miksujemy na gładką masę.
![Krok 1 - Zapiekanka batatowa z pomidorami i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-batatowa-z-pomidorami-i-bazylia1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekanka batatowa z pomidorami i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-batatowa-z-pomidorami-i-bazylia2-2.jpg)
* Gdy wierzch zapiekanki zacznie się nam przypiekać, przykryjmy naczynie folią aluminiową.
![Krok 3 - Zapiekanka batatowa z pomidorami i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-batatowa-z-pomidorami-i-bazylia3-2.jpg)
Zapiekankę ponownie wkładamy do piekarnika i podpiekamy pomidorki na termoobiegu przez około 10 - 15 minut.
* Zapiekankę kroimy po jej lekkim stężeniu.
Całość podajemy ze świeżymi listkami bazylii.
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Zapiekanka batatowa z pomidorami i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-batatowa-z-pomidorami-i-bazylia4-2.jpg)