Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-z-tortellini-pod-warzywno-pomidorowa-pulpa1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-z-tortellini-pod-warzywno-pomidorowa-pulpa2-2.jpg)
![Krok 3 - Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-z-tortellini-pod-warzywno-pomidorowa-pulpa3-2.jpg)
![Krok 4 - Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-z-tortellini-pod-warzywno-pomidorowa-pulpa4-2.jpg)
Podawać od razu posypaną natką po wyjęciu z pieca.
![Krok 5 - Zapiekanka z tortellini pod warzywno- pomidorową pulpą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-z-tortellini-pod-warzywno-pomidorowa-pulpa5-2.jpg)
tortellini | 25 dag |
przecier pomidorowy | 300 ml |
bakłażan | 1 sztuka |
cukinia | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 4 ząbki |
papryczka chili | 1 sztuka |
ser żółty | 15 dag |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
natka pietruszki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: