Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki meksykańskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - zapiekanki meksykańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-meksykanskie1-2.jpg)
Na ta samą patelnię wrzucamy mięso mielone wymieszane z przecisniętym przez praskę czosnkiem, doprawione odrobiną soli i pieprzu. Smażymy pod koniec dodając łyżkę koncentratu pomidorowego.
![Krok 2 - zapiekanki meksykańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-meksykanskie2-2.jpg)
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki tłuczemy dodając łyżke masła i mleko. Następnie przekładamy je do rękawa cukierniczego.
![Krok 3 - zapiekanki meksykańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-meksykanskie3-2.jpg)
Na dnie każdej kokilki układamy gruby plaster cebuli. Na nim układamy warstwę usmażonego mięsa, potem pieczarki oraz po łyżce kukurydzy z puszki. Na wierzch wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego warstwę puree z ziemniaków.
Kokilki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-35 minut.
![Krok 4 - zapiekanki meksykańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-meksykanskie4-2.jpg)