Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi
Przygotowanie ryb
Z ryb zeskrobać łuski, usunąć płetwy i głowy. Okonie morskie dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
![Krok 1 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi3-2.jpg)
![Krok 2 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi4-2.jpg)
![Krok 3 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi5-2.jpg)
Wymieszać olej z pomidorów, sos sojowy, przyprawę do ryb, zioła prowansalskie i pieprz. Powstałą marynatą posmarować filety i włożyć je w zamkniętym pojemniku do lodówki na 6 godzin.
![Krok 4 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi6-2.jpg)
Przygotowanie zawijasków
Pomidory obrać ze skórki. Natkę pietruszki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
![Krok 1 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi7-2.jpg)
![Krok 2 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi8-2.jpg)
![Krok 3 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi9-2.jpg)
![Krok 4 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi10-2.jpg)
Zawijaski piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i piec około 15-20 minut, w zależności od wielkości ryb.
Przygotowanie szaszłyków ziemniaczanych
![Krok 1 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi11-2.jpg)
![Krok 2 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi12-2.jpg)
Wymieszać olej z ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym, przyprawą do fasoli, solą i pieprzem. Przestudzone ziemniaczki włożyć do miski, wlać olej z przyprawami i dokładnie wymieszać, żeby całe pokryły się przyprawami.
![Krok 3 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi13-2.jpg)
![Krok 4 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi14-2.jpg)
![Krok 5 - Zawijaski Eli z okonia morskiego z szaszłykami ziemniaczanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-eli-z-okonia-morskiego-z-szaszlykami-ziemniaczanymi15-2.jpg)