Przepis i sposób przygotowania na: Zbożowy batonik z owocami
Kroki postępowania
do miski wsypać mąkę orkiszową i musli (wybrałam takie bez dodatku cukru, jedynie płatki i suszone owoce), wymieszać.
Dodać płatki migdałowe, wiórki kokosowe, żurawinę i sezam. Zamieszać.
![Krok 1 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami1-2.jpg)
Masło rozpuścić z miodem w mikrofali lub kąpieli wodnej, wlać do suchych składników
![Krok 2 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami2-2.jpg)
![Krok 3 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami3-2.jpg)
Formę 18x28cm wyścielić papierem. Wyłożyć masę i równo rozprowadzić.
![Krok 4 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami4-2.jpg)
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Banana obrać i pokroić. Śliwki przepołowić, usunąć pestki. Owoce ułożyć na spodzie.
![Krok 5 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami5-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Przed podaniem można posypać dodatkowymi płatkami migdałowymi
![Krok 6 - Zbożowy batonik z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zbozowy-batonik-z-owocami6-2.jpg)