Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie z syropem klonowym
Kroki postępowania
Żeberka umyć dokładnie, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ja miałam żeberka extra mięsne, więc sporo kawałków zostało bez kostki.
żeberek | 1 kg |
syrop klonowy | 3 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
olej | 3 łyżki |
Musztarda chrzanowa Prymat | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyzeczka |
sól | 1/3 lyzeczki |
papryka | 0,5 łyzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: