Przepis i sposób przygotowania na: żelowany mus z jabłek i z cukinii
Składniki na 2 porcje. Po 1 dużej łyżce musu umieściłam na dnie szklanek i wbiłam w mus po biszkopcie. Ubiłam śmietanę
Masa cukiniowa: cukinię starłam na tace, odcisnęłam nadmiar wody i przetarłam na mus. Dodałam do niej 1 łyżkę cukru, bitą śmietanę (be 1 łyżki) i rozpuszczona w 2 łyżkach wody galaretkę agrestową. Po połączeniu przełożyłam na warstwę z musu jabłkowego. gdzieniegdzie wsypałam śniadaniowe zbożowe muszelki o smaku czekoladowym. Wsadziłam do lodówki, aby się ścięła.
Warstwa jabłkowa: mus posłodziłam łyżką cukru wymieszałam z 1 łyżką śmietany i kurkumą dla koloru. Żelatynę rozpuściłam w 2 łyżkach wody i dodałam do musu, dokładnie połączyłam i łyżką nałożyłam łyżką na warstwę zieloną wsypując także muszelki pomiędzy. Całość posypałam startą czekoladą gorzką i schowałam do lodówki do ścięcia.