Przepis i sposób przygotowania na: Zielony serniczek na lekko cytrynowym spodzie
Kroki postępowania
Do szklanej misy przełożyć serki homogenizowane. Dodać przygotowane galaretki. Wymieszać i wyłożyć na upieczony spód cytrynowy.
Smacznego :)
Spód cytrynowy: | |
mąka pszenna | 120 g |
masło | 80 g |
cukier | 60 g |
proszek do pieczenia | ½ łyżeczki |
cytryna | 1 szt. |
ponadto : | |
galaretka agrestowa | 3 szt. |
dżem morelowy | 5 łyżek |
białko | 4 szt. |
żółtko jajek | 4 szt. |
serek homogenizowany | 800 (waniliowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: