Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy w sosie grzybowym z kaszą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

po plastrze wędzonego boczku
sól, pieprz
marchewka, seler, por
250 g pieczarek
250 g sera
garść suszonych borowików
ogórki 2 szt.
schab 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w sosie grzybowym z kaszą

Mięso rozbić na płaty i posypać pieprzem i solą. Ogórki kiszone, cebulę pociąć w drobną kostkę, pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na mięsie układać plastry boczku i po trochu ogórka, pieczarek, cebuli i sera. Zawinąć, w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Gotowe zawijasy obsmażyć na oleju do brązowego koloru, przełożyć do garnka i podlać wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować 30 minut.Suszone grzyby namoczyć w wrzątku 5 minut, po czym pokroić drobno, podsmażyć na maśle i dodać do gotującego się sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martafwkuchni 22.03.2013 08:16
Trudno mi powiedzieć ile kaszy a to dlatego, ze zależy ona od liczby osób, które będą jadły danie. Te zrazy można również podawać z ziemniakami:)
Dorota_31_ 20.03.2013 13:00
przepyszne danie
Piotr-21 20.03.2013 11:38
smaczne danie
halina17 20.03.2013 11:21
Nie podałaś w składnikach kaszy - jaka i ilość.
Barbara/zuza22_85 20.03.2013 11:15
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak