Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonego groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 500 g
cebula dymka ze szczypiorkiem
masło
mąka
bulion 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
curry
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonego groszku

Cebulki drobno pokrój .Rozpusc masło w rondlu,i podsmaż dymkę,oprósz curry.Wrzuć 400 g groszku,wlej 2 szklanki bulionu i gotuj ok 25 min.Zmiksuj i przetrzyj przez sito.W innym rondlu zagotuj resztę bulionu,wrzuć pozostały groszek,ugotuj.I połącz ze zmiksowanym groszkiem,dopraw.Śmietanę roztrzep z 1 łyzką maki ,wlej do zupy,podgrzej ale nie gotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak