Przepis i sposób przygotowania na: Zupa łasucha
Do garnka wlej oliwę i wsyp od razu mąkę. Smaż na wolnym ogniu 10-15 minut, żeby powstała zasmażka.
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć 2 kostki drobiowe. Wymieszaj, zagotuj.
Do zasmażki dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Dodaj pietruszkę, szczyptę pieprzu przyprawy uniwersalnej.
Dodaj posiekany szczypiorkiem. Wkrop sok z cytryny i gotuj na małym ogniu 5 minut.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj. Marchewkę i obie papryki pokrój w drobniutką kostkę. Wrzuć warzywa do zupy, cały czas gotuj na małym ogniu.
Kurczaka pokrój w cienkie paski, zanurz w gotującej się zupie. Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Według uznania można również dodać inne warzywa.