Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-brokułowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 600 gram
ziemniaki 3-4 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
pieczarki 250-300 gram
brokuł 1 bukiet
olej kokosowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-brokułowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć i zalać wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować przez około 45 minut, aż skrzydełka będą miękkie. Następnie wyjąć mięso.
Krok 1 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
2
Przecedzić wywar przez sito.
Krok 2 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
3
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić warzywa do wrzącego bulionu. Gotować 10-15 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
4
W międzyczasie przygotować brokuły: umyć je i podzielić na różyczki.
Krok 4 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
5
Przygotować również pieczarki: oczyścić je, pokroić na plasterki i podsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym.
Krok 5 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
6
Dodać brokuła oraz pieczarki do zupy. Gotować całość około 5 minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak