Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych batatów
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow3-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow4-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow5-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa z pieczonych batatów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pieczonych-batatow6-2.jpg)
batat | 200 g |
ziemniak | 1-2 szt |
marchewka | 1 szt |
cebula | 1 szt |
ząbki czosnku | 1 szt |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
kolendra | 1 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
bulion | 150 ml |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: