Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów
Kroki postępowania
W rondelku rozgrzać masło klarowane ,włożyć pory i smażyć około 10 minut .
Wsypać kucharek ,wymieszać .
por (biała część) | 300 g |
ziemniaki | 4 szt |
marchewka | 1 szt |
cebula | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
ziele angielskie | 2 ziarna |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | 1/4 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
masło klarowane | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: