Przepis i sposób przygotowania na: Żur śląski na domowym zakwasie
Kroki postępowania
Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić słoninę i podsmażyć boczek i cebulę.
Podawać z pokrojonymi w ćwiartki jajkami i gotowanymi ziemniakami.
mąka żytnia | szklanka |
otręby żytnie | 1/3 szklanki |
czosnek | 4 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 |
cukier | łyżeczka |
drobno pokrojona słonina | łyżka |
cebula | 1 |
kiełbasa śląska | 2 sztuki |
kminek Prymat | kilka ziaren |
sól i pieprz do smaku | |
woda letnia | 0,75 l |
boczek | 250 ze skórą |
jajko ugotowane na twardo | do podania |
chleb razowy | skórka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: