Przepis i sposób przygotowania na: Żurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek158-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek160-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek159-2.jpg)
![Krok 4 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek157-2.jpg)
![Krok 5 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek156-2.jpg)
![Krok 6 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek155-2.jpg)
kiełbasa biała | 2 szt |
kiełbasa śląska | 2 szt |
zakwas na żurek | wg uznania |
ziemniaki | 2 średnie |
śmietana 12% | 100 ml |
cebula | 1 średnia |
masło klarowane | 1 łyżka |
ziele angielskie | 5 szt |
Kucharek przyprawa uniwersalna | odrobina |
woda | 1 litr |
jajko ugotowane na twardo | 2 szt |
natka pietruszki | do dekoracji |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 10 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: