Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z chrzanu
Kroki postępowania
Kiełbasę dodać do zupy. Żurek wymieszać z chrzanem, zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką., dodać majeranek, zagotować. Doprawić do smaku solą pieprzem
chrzan tarty | 1/2 szkl |
ziemniaki | 1/2 kg |
cebula | 2 szt |
śmietana 18 proc | 200 ml |
mąka pszenna | 2 łyżki |
bulion warzywny | 2 litry |
kiełbasa wiejska | 30 dkg |
Majeranek suszony Prymat | |
smalec | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: