Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-jajkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-jajkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-jajkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Żurek z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-jajkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Żurek z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-jajkiem5-2.jpg)
zakwas na żur | 1/2 lit |
marchewka | 2 szt |
cebula | 1 szt |
ząbki czosnku | 1 szt |
jajko ugotowane na twardo | 4 szt |
mąka pszenna | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 3/4 szkl |
masło | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
ziele angielskie | 4 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | |
koperek | |
przyprawa do potraw Kucharek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: