Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zwijana pieczeń cielęca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
boczek wędzony 120 g
majeranek
oliwa
masło 50 g
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijana pieczeń cielęca

Cielęcinę zadnią lekko rozbij,posyp przprawami,pokrojonym boczkiem i zwiń jak zrazy.Obwiąż niciąObsmaż na oliwie.Potem włóż w rękaw do pieczenia,polej roztopionym masłem.Piecz 1,5 h w 200 stopniach.Podawaj z ziemniakami i ogorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak