Przepis i sposób przygotowania na: Kołocz Śląski z serem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kołocz Śląski z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolocz-slaski-z-serem2-2.jpg)
![Krok 2 - Kołocz Śląski z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolocz-slaski-z-serem3-2.jpg)
![Krok 3 - Kołocz Śląski z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolocz-slaski-z-serem1-2.jpg)
![Krok 4 - Kołocz Śląski z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolocz-slaski-z-serem0-2.jpg)
CIASTO | |
mąka | 500 g |
jajko | 2 sztuki |
drożdże | 50 g |
margaryna | 0,5 kostki |
cukier | 0,5 szklanki |
mleko | 200 ml |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
sól | szczypta |
SER | |
ser biały | 1 kg |
jajko | 4 sztuki |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
cukier | 1/3 szklanki |
margaryna | 0,5 kostki |
POSYPKA | |
masło | 0,5 kostki |
margaryna | 5 g |
żółtko jajek | 2 sztuki |
mąka | 250 g |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier | 1/3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: