Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-i-serkiem-homogenizowanym-lub-sosem-karmelowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-i-serkiem-homogenizowanym-lub-sosem-karmelowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-i-serkiem-homogenizowanym-lub-sosem-karmelowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-i-serkiem-homogenizowanym-lub-sosem-karmelowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-i-serkiem-homogenizowanym-lub-sosem-karmelowym5-2.jpg)
jabłka | 4 szt. (szara reneta, papierówka) |
jajko | 2 szt. |
drożdże | 30 g (świeże) |
mleko 3,2% | 250 ml |
cukier | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 300 g (typ 500) |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
żurawina suszona | 3 łyżki |
laska wanilii | 1 szt. |
serek mascarpone | 200 g |
masło klarowane | |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
cukier trzcinowy | 100 g |
śmietanka słodka | 300 ml (śmietanka 30%) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: