Przepis i sposób przygotowania na: krakersy z ciecierzycy z tymiankiem
Kroki postępowania
Ziarno ciecierzycy namoczyć 12 godzin, ugotować na miękko (45 min.), po wystygnięciu odcedzić. Rozdrobnić w rozdrabniaczu.
![Krok 1 - krakersy z ciecierzycy z tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-z-ciecierzycy-z-tymiankiem1-2.jpg)
![Krok 2 - krakersy z ciecierzycy z tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-z-ciecierzycy-z-tymiankiem2-2.jpg)
![Krok 3 - krakersy z ciecierzycy z tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-z-ciecierzycy-z-tymiankiem3-2.jpg)
![Krok 4 - krakersy z ciecierzycy z tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-z-ciecierzycy-z-tymiankiem4-2.jpg)
Smacznego.
![Krok 5 - krakersy z ciecierzycy z tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-z-ciecierzycy-z-tymiankiem5-2.jpg)
ciecierzyca | 250 g (suche ziarno) |
mąka pszenna | 1 szklanka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżka |
oliwa | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: