Przepis i sposób przygotowania na: Sernik miętowy na zimno z granatem
Kroki postępowania
Herbatniki mielimy w malakserze łączymy z musli, wlewamy roztopione w mikrofalówce masło, mieszamy,foremkę o wym 27/14 cm wykładamy folią spożywczą,rozprowadzamy masę ciasteczkową, dociskamy łyżką, chłodzimy w lodówce.
![Krok 1 - Sernik miętowy na zimno z granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-mietowy-na-zimno-z-granatem1-2.jpg)
Masa: Ser miksujemy z cukrem pudrem oraz ubitą wcześniej na sztywno śmietanką.
![Krok 2 - Sernik miętowy na zimno z granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-mietowy-na-zimno-z-granatem2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik miętowy na zimno z granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-mietowy-na-zimno-z-granatem3-2.jpg)
Sos: Jeżyny lub jagody i maliny podlewamy wodą dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut, po tym czasie sos przecieramy przez sito. Przed podaniem polewamy sosem stężony sernik. Życzę smacznego!
![Krok 4 - Sernik miętowy na zimno z granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-mietowy-na-zimno-z-granatem4-2.jpg)