Przepis i sposób przygotowania na: Razowe pierogi z czereśniami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowe pierogi z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-pierogi-z-czeresniami1-2.jpg)
![Krok 2 - Razowe pierogi z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-pierogi-z-czeresniami2-2.jpg)
Gotowe wałkujemy na grubość około 3 mm i wykrawamy z niego koło (np. od szklanki). Na każde koło nakładamy nadzienie.
![Krok 3 - Razowe pierogi z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-pierogi-z-czeresniami3-2.jpg)
Sklejamy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy około 4 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem.
![Krok 4 - Razowe pierogi z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-pierogi-z-czeresniami4-2.jpg)
FARSZ: Czereśnie myjemy, osuszamy, usuwamy ogonki i drylujemy. Ser ucieramy z żółtkiem i ok 1/6 ilości przygotowanych czereśni. Dokładamy cukier waniliowy. Całość słodzimy do smaku. Czereśniowy serek wykładamy na wycięte z ciasta koła. Na ser wykładamy po 1-2 czereśnie. Sklejamy pierogi.
![Krok 5 - Razowe pierogi z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-pierogi-z-czeresniami5-2.jpg)