Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39
Kroki postępowania
Aby przygotować „opalaną” cebulę wystarczy przekroić ją na pół i opalić, kładąc na palniku kuchenki gazowej, aż się przypali. Jeśli nie mamy kuchenki gazowej to obsmażamy ją na rozgrzanej patelni, aż się opali z każdej strony.
Następnie dodajemy 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 30 -40 minut.
![Krok 1 - Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-kremowa-zupa-z-ziemniakow-i-jablek-odc.-391-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-kremowa-zupa-z-ziemniakow-i-jablek-odc.-393-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-kremowa-zupa-z-ziemniakow-i-jablek-odc.-392-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-kremowa-zupa-z-ziemniakow-i-jablek-odc.-394-2.jpg)