![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XIV: Pieczony okoń na jarmużu, odc. 31](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xiv-pieczony-okon-na-jarmuzu-odc-310-3.jpg)
W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku, Robert Sowa pokazał jak przygotować przepysznego okonia morskiego w orientalnej marynacie.
Za smak okonia odpowiada przepyszna orientalna marynata na bazie musztardy delikatesowej Prymat oraz syropu klonowego. Robert Sowa podczas gotowania opowie o tym jak poznać, że ryba, którą przyrządzamy jest świeża oraz jak uniknąć przypalenia słodkiej marynaty w piekarniku.
Hitem tego dania jest pieczony jarmuż, który również ma smak orientu.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: