Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z farszem gołąbkowym
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę dodać kapustę, przesmażyć chwilę.
Podlać ok.1/2 szklanki wody, dusić do miękkości.
![Krok 1 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym1-2.jpg)
Ryż ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku.
Do miski przełożyć mięso, dodać ryż, kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wbić jajko.
Doprawić do smaku suszoną bazylią, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
![Krok 2 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym4-2.jpg)
Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
![Krok 5 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Canelloni z farszem gołąbkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-canelloni-z-farszem-golabkowym6-2.jpg)