Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z twarogiem i malinami
Kroki postępowania
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto:Do miski wsypujemy mąkę , dodajemy wyrośnięty zaczyn , wodę , olej oraz jajko.
Wyrabiamy gładkie , elastyczne , odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawiamy na 1 h w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
![Krok 1 - Drożdżówki z twarogiem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-drozdzowki-z-twarogiem-i-malinami1-2.jpg)
Z jednej strony każdego ,do połowy ,wycinamy paseczki tworząc grzebyk.
![Krok 2 - Drożdżówki z twarogiem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-drozdzowki-z-twarogiem-i-malinami2-2.jpg)
Na środek każdej drożdżówki kładziemy ok.2 łyżek twarogu i parę malin.
![Krok 3 - Drożdżówki z twarogiem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-drozdzowki-z-twarogiem-i-malinami3-2.jpg)
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , pozostawiamy na kolejne 30 min.
![Krok 4 - Drożdżówki z twarogiem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-drozdzowki-z-twarogiem-i-malinami4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżówki z twarogiem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-drozdzowki-z-twarogiem-i-malinami5-2.jpg)