Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym1-2.jpg)
Mieszamy z mięsem mielonym , ryżem ,jajkiem , ziołami oraz solą i pieprzem
![Krok 2 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym2-2.jpg)
Na każdy liść kładziemy owalny kotlet z mięsa.
Zwijamy gołąbka : najpierw boki nakładamy na mięso a następnie w rulon.
![Krok 3 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym3-2.jpg)
Gotujemy 45 min.
![Krok 4 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym4-2.jpg)
Cebulę obieramy , kroimy w piórka.
W garnku rozgrzewamy masło , przesmażamy cebulę.
![Krok 5 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym5-2.jpg)
Dusimy do odparowania płynów.
![Krok 6 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym6-2.jpg)
Jogurt , mieszamy z mąką oraz paroma łyżkami wody z sosu.
Przelewamy z powrotem do garnka , pozostawiamy sos na małym gazie do zgęstnięcia.
Doprawiamy wg. smaku solą i pieprzem.
Ugotowane gołąbki podajemy polane sosem.
![Krok 7 - Gołąbki gotowane na parze z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-gotowane-na-parze-z-sosem-pieczarkowym7-2.jpg)