Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z warzywami i polentą
Kroki postępowania
Oprószamy przyprawami , skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Odstawiamy.
Paprykę , bakłażana i cukinię kroimy w plastry.
Kolbę kukurydzy przekrawamy/przełamujemy na 4 części.
Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek.
Gotujemy do momentu powstania papki.
Kaszę przelewamy do płaskiego naczynia , odstawiamy do zastygnięcia.
Kroimy w paski a następnie w kostkę.
Rybę także grillujemy na umiano z obu stron.
Na talerzach układamy porwaną sałatę lodową z kiełkami , na nią kładziemy porcję warzyw , polenty oraz łososia.
Oprószamy warzywa świeżo mieloną solą i pieprzem.
Łososia podajemy z plasterkami cytryny i porwanymi/posiekanymi ziołami.