Przepis i sposób przygotowania na: " Grubaśne sodziaki "
Kroki postępowania
( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco rzadszą niż ciasto na pierogi ).
![Krok 1 - " Grubaśne sodziaki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grubasne-sodziaki1-2.jpg)
Kroimy na romby.
![Krok 2 - " Grubaśne sodziaki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grubasne-sodziaki2-2.jpg)
Osuszamy na papierowym ręczniku.
Posypujemy cukrem pudrem.
![Krok 3 - " Grubaśne sodziaki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grubasne-sodziaki0-2.jpg)
mąka | 250 g |
smietana 18% | 100 ml |
cukier | 3 łyżki |
sól | 1 szczypta |
olej do smażenia | 1 szklanka |
jajko | 1 duże |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cukier puder | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: