Przepis i sposób przygotowania na: " Krucha sakiewka orzechowo - jabłkowa z miodową nutką "
Kroki postępowania
Dodajemy zimne masło.
Siekamy.
Dodajemy żółtko i szybko wyrabiamy.
Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki.
![Krok 1 - " Krucha sakiewka orzechowo - jabłkowa z miodową nutką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-sakiewka-orzechowo-jablkowa-z-miodowa-nutka1-2.jpg)
Orzechy siekamy.
Jabłko kroimy w kosteczkę.
Układamy na środku ciasta.
Polewamy miodem.
Zamykamy "do środka"
![Krok 2 - " Krucha sakiewka orzechowo - jabłkowa z miodową nutką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-sakiewka-orzechowo-jablkowa-z-miodowa-nutka2-2.jpg)
( tak jak u mnie ).
Pieczemy na blasze wyłożone papierem do pieczenia ok.20-25 minut w temperaturze ok.200C.
Studzimy i bierzemy się za dekorowanie!
Tu już możemy śmiało fantazjować!
Moja ozdoba powstała z odrobiny miodu wylanego na papier do pieczenia.
Smacznego!
![Krok 3 - " Krucha sakiewka orzechowo - jabłkowa z miodową nutką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-sakiewka-orzechowo-jablkowa-z-miodowa-nutka0-2.jpg)