Przepis i sposób przygotowania na: " Meksykańskie tacos na kolorowo "
Kroki postępowania
Dodajemy pół łyżeczki soli.
Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką.
Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką.
Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka.
Każdy placek posypujemy przyprawą tacos.
Smażymy obustronnie na suchej patelni.
![Krok 1 - " Meksykańskie tacos na kolorowo " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-tacos-na-kolorowo1-2.jpg)
Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu.
Fasolę i kukurydzę odcedzamy.
Paprykę kroimy w słupki.
Pora sparzamy wrzątkiem.
Kroimy w drobną kosteczkę.
Pomidora kroimy w półplasterki.
![Krok 2 - " Meksykańskie tacos na kolorowo " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-tacos-na-kolorowo2-2.jpg)
Polewamy sosami.
Zajadamy ciepłe!
![Krok 3 - " Meksykańskie tacos na kolorowo " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-tacos-na-kolorowo0-2.jpg)