Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kulki mozzarelli
Kroki postępowania
Jajko roztrzepać z mlekiem oraz suszonymi pomidorami z chili , zanurzyć w mieszance kulki mozzarelli.
![Krok 1 - Panierowane kulki mozzarelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-panierowane-kulki-mozzarelli1-2.jpg)
![Krok 2 - Panierowane kulki mozzarelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-panierowane-kulki-mozzarelli2-2.jpg)
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
![Krok 3 - Panierowane kulki mozzarelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-panierowane-kulki-mozzarelli3-2.jpg)
mozzarella małe kulki | 1 opaowanie |
jajko | 1 sztuka |
mleko | 2 łyżki |
suszone pomidory | 1 łyżki z chili |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: